Repetities Sittardse revue gaan beginnen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op dinsdag 16 februari starten de spelers van de nieuwe Zittesje revue ‘Oppe tied’ met hun repetities.

Daarmee begint een serie van bijna negen maanden met repetities en doorlopen, zodat de cast op vrijdag 11 november de première-voorstelling van de nieuwe Zittesje revue op de planken van de Stadsschouwburg kan brengen.

Ruim veertig tekstrollen
De afgelopen weken hebben de schrijvers van het tekstboek hard gewerkt om de laatste aanpassingen door te voeren. De spelers ontvangen aanstaande dinsdag dan ook uit handen van tekstschrijver Sjef Schurgers het meest actuele tekstboek zodat men de toegekende rol kan gaan instuderen.

De rode draad van de nieuwe productie vormt de familie Op de Linj die de universele gezinsproblematiek van elk willekeurig huishouden doormaakt. De vader is een grimmige oude man, een rasechte Sittardenaar, die in veel verenigingen zit en een ‘anti-sympathie’ heeft voor kerstmis. Moeder Lenie is zorgzaam, meer op de achtergrond aanwezig en zit in de organisatie van de processie en de kerstmarkt. Samen hebben ze een puberende zoon die graag bananen eet en een dochter die echt een papakindje is. De familie bestaat verder nog uit een inwonende oma die veel gokt en er heilig van overtuigd is ooit een keer een grote prijs te winnen in de loterij. Er is veel contact met de buren die op de meest ongelegen momenten binnen komen en alles weten over wat zich in de straat afspeelt. Kortom, het gezin staat midden in de Sittardse samenleving en de gezinsleden zijn uitermate trots op hun stad. Deze liefde voor Sittard steken ze niet onder stoelen of banken, getuige hun actieve deelname aan diverse verenigingen en de verschillende evenementen die zich in Sittard afspelen. Het gezin beleeft elke jaargetijde in Sittard op haar eigen manier en zet daarmee letterlijk en figuurlijk een schijnwerper op één jaar Sittard.

Sittardse productie start met Sittardse lekkernij
In aanloop naar de voorstellingenreeks in november wordt wekelijks meerdere malen gerepeteerd. De repetities vinden plaats in de theaterzaal van het activiteitencentrum van de stichting Pergamijn aan de Leijenbroekerweg in Sittard. Voorafgaand aan de eerste repetities worden de spelers smakelijk verrast middels een bijzondere samenwerking tussen het bestuur van de Zittesje revue en Warme Bakker Martens. Zowel de revue als bakkerij Martens zijn stevig geworteld in de Sittardse samenleving en hebben kwaliteit en ambacht hoog in het vaandel staan. Deze kenmerken dragen ze gezamenlijk uit middels een smaakvolle geste aan de spelers.

Speeldata
De speeldata van de Zittesje revue zijn 11-12-13, 17-18-19 en 25-26-27 november 2016 in de Stadsschouwburg te Sittard. Kaarten gaan pas in het voorjaar van 2016 in de verkoop via de Uitbalie.

Cookieinstellingen