Aanhang Manifest Vuurwerk groeit

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sinds 19 december jongstleden schaarden zich 680 organisaties en meer dan 27.000 particulieren achter Manifest Vuurwerk, dat op initiatief van 18 organisaties op 19 december online werd gezet.

Alle ondertekenende organisaties en particulieren pleiten voor een verbod op consumentenvuurwerk én voor het alternatief van professioneel georganiseerde vuurwerkshows. Het in stand houden van de huidige wijze van de viering van Oud en Nieuw staat niet in verhouding tot de ernstige en vaak blijvende letsels, de materiële en immateriële schade, de veiligheids -en handhavingsproblemen en de maatschappelijke overlast die vuurwerk tot gevolg heeft.

“Ook dit jaar hebben weer veel te veel mensen letsel opgelopen en mens, dier en milieu in extreme mate last gehad van het vuurwerk”, zo stellen de initiatiefnemers. Organisaties en particulieren kunnen zich nog steeds online via www.vuurwerkmanifest.nl voor een verbod uitspreken.

Vuurwerkmanifest
Het dringende verzoek aan de Ministeries van Veiligheid en Justitie en Infrastructuur en Milieu is om in 2016 consumentenvuurwerk te verbieden. “Met grote professionele vuurwerkshows kan iedereen op een veilige manier genieten van de traditie van het genieten van én kijken naar vuurwerk” vinden de ondertekenaars van het manifest.

In 2014 spraken 9 organisaties zich uit voor het manifest, op 19 december jl. 18 organisaties en inmiddels hebben zich 680 organisaties – van klein tot groot – en meer dan 27.000 particulieren zich achter het manifest geschaard. De complete lijst  van de deelnemende organisaties is te zien op www.vuurwerkmanifest.nl.

Cookieinstellingen