Speeltuinen weer open

De speeltuin is weer open!
De speeltuin is weer open!
Foto: HH

Op Tweede Paasdag gaan elk jaar de speeltuinen in de gemeente weer open. De afgelopen weken hebben vrijwilligers de speeltoestellen weer gepoetst en speelklaar gemaakt.

Zo ook bij Speeltuin De Roetsj, in het Limbrichterveld in Sittard. “Een paar weken geleden hebben leden van de Kiwanis hier weer veel werk verzet. Er zijn zitbanken bijgekomen en er zijn een paar nieuwe speeltoestellen geplaatst”, zegt ze. “En waar ik bijzonder blij mee ben: er hebben zich een aantal nieuwe vrijwilligers aangemeld, zodat De Roetsj nu ook weer elke zaterdag open kan.”

Ondanks het onstuimige weer van vandaag waren er toch weer de nodige ouders met hun kinderen naar de speeltuin gekomen. “We hopen op een heel mooi speeltuinseizoen,” zegt Liny, “de eerste schoolreisjes naar De Roetsj zijn alweer geboekt”. Omdat de paden die langs de speeltoestellen leiden zijn verhard, zijn de speeltoestellen goed bereikbaar voor kinderen die aan een rolstoel gebonden zijn. Verder beschikt De Roetsj over een overdekte ruimte, waar kinderen bij slecht weer kunnen schuilen tot ze weer worden opgehaald.

De speeltuin is weer open!
De speeltuin is weer open!
Cookieinstellingen