Nicci French signeert bij Krings

Foto: Nicci French

Op vrijdag 6 mei 15:30-16:30 uur krijgt Boekhandel Krings in Sittard bezoek van Nicci French. Ze komen signeren. U kunt met ze op de foto en er zal ook wel wat ruimte zijn voor korte vragen.

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit duo is wereldberoemd om hun thrillers en korte verhalen.

De grondleggers van de literaire thriller komen weer bij ons op bezoek in Sittard. In 1997 verscheen hun eerste boek Het geheugenspel. Daarna schreven zij een aantal op zichzelf staande boeken. In 2011 maakten ze bekend dat ze een serie van acht boeken gingen schrijven met een vaste hoofdpersoon: Frieda Klein. Een psychotherapeute die steeds zeer moeilijke gevallen kreeg toegeschoven vanuit de politie. Die relatie werd steeds slechter, in het vorige boek Denken aan vrijdag werd ze zelf van moord beschuldigd.

De serie nadert zijn ontknoping, het zesde deel Als het zaterdag wordt is nu verschenen. Hierna volgt uiteraard nog zondag (over één jaar) en nog een achtste deel (nog twee jaar wachten).

Over het boek

De tweeëndertigjarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren eerder is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden het nieuws. Vanwege het buitensporige geweld was iedereen ervan overtuigd dat Hannah aan een stoornis lijdt.

Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan mocht houden, op voorwaarde dat hij Frieda ooit om een gunst zou mogen vragen. En nu moet Frieda haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is. Wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er meer aan de hand is dan in eerste instantie leek…

ZaterdagFrench

Cookieinstellingen