Inzendtermijn Marotteschlager 2017 sluit op 6 juni!

Winnaars ZVK 2015: Chrissy & Monique
Winnaars ZVK 2015: Chrissy & Monique
Foto: © Ton Dirkx

Componisten en tekstschrijvers die willen meedoen aan het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer 2016 hebben nog een dikke week de tijd om hun compositie in te zenden.

Tijdens het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer 2016 (#ZVK2016), de jaarlijkse liedjesavond van de stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd wordt de Marotteschlager 2017 gekozen. Dat gebeurt dit jaar – in tegenstelling tot andere jaren – niet op de zaterdagavond van het Sint Rosaweekend, maar op zaterdag 10 september. De reden hiervoor is dat dit jaar de schoolvakanties laat beginnen en dat veel medewerkers aan de Leidjesaovend dan nog met vakantie zijn. Het is op dit moment nog niet bekend in welke locatie de Leidjesaovend wordt gehouden.

De Marotte Zitterd roept (Sittardse) componisten en tekstschrijvers op om een goede Sittardse vastelaovesschlager te componeren voor het carnavalsseizoen 2017. De opvolger van de schlager Same is sjoonder van Chrissy en Guus Steinen, dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De muziek en de tekst moeten origineel zijn, mogen niet eerder in het openbaar ten gehore zijn gebracht en dienen gemaakt te zijn met de intentie om deel te nemen aan de finale van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer;
  • De tekst moet in het Sittards dialect geschreven of gezongen zijn;
  • De muziek dient op notenschrift genoteerd te zijn. Bij voorkeur in Sibelius. De tekst dient onder de melodielijn te worden geschreven;
  • De tekst dient tevens apart in een Word-bestand aangeleverd te worden;
  • Het ontstane document dient van naam, adres, telefoonnummer(s) en e-mail adres(sen) van de tekstschrijver(s) en/of componist(en) te zijn voorzien en dient uiterlijk maandag 6 juni a.s. uitsluitend te worden opgestuurd naar of te worden ingeleverd bij de protocollist van De Marotte Zitterd, Thijs Jacobs, Postbus 256, 6130 AG Sittard of Jan van Stevensweertstraat 9, 6137 AR te Sittard, [email protected];
  • Het is per componist/tekstschrijver toegestaan een onbeperkt aantal liedjes in te zenden, ook in combinatie met verschillende componisten en/of tekstschrijvers. Er kan echter maar één liedje doordringen tot de finale, namelijk het nummer dat zich in de voorselectie als hoogste kwalificeert;
  • Bij deelname behoudt De Marotte het alleenrecht de liedjes op compact disc of elke andere geluidsdrager uit te brengen.
  • Daarnaast vraagt De Marotte elke inzending vergezeld te doen gaan van een korte uitleg in een Word-bestand over het nummer om de jury een beter inzicht en gevoel te geven bij de schlager.

Voorselectie

Zoals gebruikelijk vindt bij meer dan 11 inzendingen een voorselectie plaats door een deskundige jury, o.a. bestaande uit diverse prijswinnaars grote optocht 2016, stadsprins Sander I, Ridder in de orde van de Pappegey 2016, begeleiding kènjerleidje 2016, muzikanten, carnavalsverenigingen, Veldeke en toneel. Leden van De Marotte zijn niet stemgerechtigd. De uiteindelijke elf overgebleven liedjes worden tijdens het ZVK live gespeeld en gezongen door Sittardse zangers en zangeressen. De winnaar mag de Thei Hunnekens wisseltrofee mee naar huis nemen.

Cookieinstellingen