Burton Motoh wint Cordaid Profielwerkstukprijs

Foto: Burton Motoh

De 18-jarige Buron Motoh uit Sittard, leerling aan Trevianum Scholengroep, heeft met zijn ‘Protest voor de vrouw’ de Cordaid profielwerkstukprijs gewonnen.

Elk jaar maken eindexamenleerlingen van Havo en VWO een profielwerkstuk. Dat kan over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan. Profielwerkstukken waaruit een zeer grote mate van maatschappelijke betrokkenheid blijkt maken kans op de Nationale Cordaid Profielwerkstukprijs. Cordaid is een internationale hulporganisatie.

Zijn profielwerkstuk is een protest tegen het probleem van de vrouwenverkrachtingen in India. “Elke 22 minuten wordt er ergens in India een vrouw verkracht”, zegt Burton. “In India is de koe heilig, maar lijken vrouwen wel vogelvrij.” Naast een geschreven profielwerkstuk maakte de scholier, die India twee jaar geleden bezocht, ook een beel van een heilige koe met een vrouwenhoofd.

Het werkstuk van Burton werd samen met dat van drie anderen (scholieren uit Eindhoven, Haarlem en Veenendaal) genomineerd uit in totaal 90 inzendingen en kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Cordaid is van oorsprong een Nederlandse katholieke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Cordaid is in 2000 opgericht in Den Haag met het ideaal mensen in nood te helpen en de armoede structureel te bestrijden. Cordaid staat voor Catholic organisation for relief and development aid. (Wikipedia)

» Cordaid

Cookieinstellingen