Voorverkoop Zittesje revuu OppeTied van start

De voorbereidingen voor de Zittesje revuu OppeTied, die op 11 november in prémière gaat, liggen op schema. Vanaf woensdag 1 juni aanstaande gaan de entreekaarten voor de voorstellingen in de verkoop via de Uitbalie van de Stadsschouwburg Sittard.

Wervelend schouwspel

Eens in de drie jaar presenteert de Zittesje revuu een nieuwe productie. In november gaat het doek maar liefst negen keer open voor OppeTied. Het belooft wederom een wervelend schouwspel te worden waarin de factor tijd en een echte Sittardse familie de hoofdrol spelen. De rode draad van de nieuwe productie vormt de familie Op de Linj die de universele gezinsproblematiek van elk willekeurig huishouden meemaakt. Het gezin staat midden in de Sittardse samenleving en de gezinsleden zijn uitermate trots op hun stad. Ze beleven elk jaargetijde in Sittard op hun eigen, soms humoristische dan weer melancholische, manier en zetten daarmee letterlijk en figuurlijk een schijnwerper op één jaar Sittard.

Fraaie mix

Oppe tied wordt een mix van terugblikken op het verre en soms recente verleden van Sittard in fraaie decors die ook die puur Sittardse sfeer ademen. Dat herkenbare moet de kracht van de nieuwe revuu worden. Hartelijk lachen en dan weer een traantje wegpinken. Vol humor, actuele spitsvondigheden, zang, ballet en live-muziek van de Big Band Beeg. Een productie waar meer dan 150 regionale medewerkers zich belangeloos voor inzetten. De revuu bewijst al decennialang hoe rijk Sittard op allerlei fronten is.

Cadeautjes geven en teruggeven

Inmiddels wordt er al enkele maanden twee dagen per week gerepeteerd door de enthousiaste spelersgroep onder leiding van regisseur Nicole Schurgers. “De repetities lopen voorspoedig en geven enorm veel voldoening. Er is niets mooiers dan samen met een speler te zoeken naar zijn of haar typetje. Het is een kwestie van geven en teruggeven. Thuis bereid ik me zo goed mogelijk voor door de mise-en-scène voor mezelf te visualiseren zodat ik die op de repetitie aan élke speler goed kan uitleggen. Ik laat de speler het liefst zélf zoeken naar hun rol die vanuit de tekst al héél duidelijk kan zijn. Vaak komt daar iets moois uit, geeft een speler mij een ‘cadeautje’, doet hij of zij iets heel grappigs of vreemds. Dan geeft hij of zij me iets waarmee ik aan de slag kan. En zo maken we samen van wat er op papier staat een écht levend personage”, beschrijft Nicole Schurgers het repetitieproces tot nu toe.

Prachtliedjes

Naast de spelers zijn inmiddels ook de decorploeg, de kledingontwerpster en de muziekcommissie van start gegaan. Nicole Schurgers: ‘De decorontwerpster heeft de decors uit het script vertaald naar maquettes waarmee de decorploeg aan de slag kan en zo heb ik ook mijn ideeën besproken met de ontwerpers van de kleding. Met de muziekcommissie heb ik ondertussen een aantal keren aan tafel gezeten en daar ontstaan prachtliedjes. Kortom, de Zittesje revue OppeTied is volop in beweging’.

Aanvang kaartverkoop

De kaartverkoop voor de negen voorstellingen (11-12-13, 17-18-19, 25-26-27 november) start op 1 juni aanstaande. Kaarten zijn dan voor 24,50 euro te koop bij de Uitbalie van de Stadsschouwburg in Sittard. Naast de voorstellingen op de reguliere weekendavonden, is dit jaar voor het eerst ook een voorstelling ingepland op donderdagavond 17 november.

» kaarten online bestellen

Kaarten-kopen

Cookieinstellingen