Dat verdient een bloemetje!

De grondwerken aan de Rijksweg in Sittard vorderen gestaag, al duren de werkzaamheden en de daarmee onvermijdelijk gepaard gaande hinder nog wel even.

De omstandigheden vragen best wat aanpassingsvermogen en geduld van de bewoners en hun bezoekers, leveranciers, winkeliers en hun klanten. De winkeliers en bedrijven op de Rijksweg waarderen de trouw van klanten dan ook zeer. En om die waardering tot uitdrukking te brengen zijn een aantal acties bedacht.

Zo trakteerden de winkeliers en restauranthouders hun klanten in de week van Koningsdag op wat extra oranjegevoel met appeltjes van Oranje. En de komende dagen worden de klanten van de 27 ondernemingen aan de Rijksweg beloond en bedankt met een zonnig en vrolijk stemmend bloemetje.

rijksweg-sittard-ondernemers-bloemetje-voor-trouwe-klanten-1

De actie is een idee van de werkgroep BLVC (bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie) rondom Ligne. “De werkgroep, een onderdeel van het Centrummanagement, werkt nauw samen met de gemeente Sittard-Geleen”, zo vertellen Sandra Nohlmans van Wollstreet en Ed Schappin van Vonja XL. Beide ondernemers hebben hun winkel rondom Ligne gevestigd. Ze spreken ook namens hun collega-ondernemers aan de Rijksweg als ze aangeven toch veel hinder te ondervinden van de werkzaamheden en prijzen hun klanten die even door de spreekwoordelijke zure appel heen bijten om tot in hun winkel of zaak te komen en dat is een beloning waard.

De werkzaamheden verlopen overigens in een rap tempo. Het eerste deel van de Rijksweg-Noord van Linde tot aan Hendriks Mode is voorzien van de eerste asfaltlagen en een groot deel van de trottoirs is gereed. De graafwerkzaamheden verschuiven richting Wilhelminastraat en hebben nu de Steenweg bereikt.

rijksweg-noord-ligne-eerste-asfaltlagen-gelegd-2

De ondernemers hebben overigens in overleg met de gemeente besloten om de grondwerkzaamheden rigoureus aan te pakken. Om de Rijksweg binnen een zo kort mogelijke tijd weer volledig gereed en voor iedereen toegankelijk te krijgen was deze wegafsluiting dan ook onontkoombaar. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio augustus klaar en ook dat zullen de ondernemers op een ludieke wijze vieren.

rijksweg-sittard-ondernemers-bloemetje-voor-trouwe-klanten-0

Cookieinstellingen