Waanzinnige Wielerweken in Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De hele maand juli staat de gemeente Sittard-Geleen in het teken van de Waanzinnige Wielerweken.

Omroep L1 brengt tijdens de Tour de France met Tour de L1mbourg dagelijks steeds vanaf een andere locatie in Limburg een boeiend wielerprogramma op televisie. Daarin is de gemeente Sittard-Geleen maar liefst drie keer gastheer voor het programma: op 5, 9 én 14 juli.

Presentator Sander Kleikers volgt samen met gasten aan tafel de koers en praat over de gemeente van waaruit het programma wordt gemaakt. De uitzendingen komen tot stand in samenwerking met de deelnemende gemeenten en de provincie Limburg.

Kleikers komt op dinsdag 5 juli met speciale gasten naar Sports & Talentpark Watersley. Op zaterdag 9 juli vindt de uitzending plaats vanaf de Markt in Sittard en op donderdag 14 juli – de nationale Franse feestdag – is de Wielerbaan in Geleen het decor.

Wielerbaan in juli bol van de fietsevenementen

Op de baan van Laco Glanerbrook worden in de maand juli veel fietsevenementen georganiseerd. Dat begint al op zondagochtend 3 juli, wanneer er tweemaal een aanval wordt uitgevoerd op het uurrecord. De Schotse Clare Roy doet een gooi naar het uurrecord in de categorie vrouwen 40+.

Bakfietsuurrecord

De tweede deelnemer is Frank Vleugels uit Maastricht en die gaat een eerste uurrecord neerzetten en wel met een bijzondere fiets: een soort bakfiets. Baancommissaris en organisator Michel van Dijke: “Frank fietst wel een heel bijzonder uurrecord. Hij fietst op een Bullit Cargo Bike oftewel een bakfiets met 50 kilogram vracht”.

Op vrijdagavond draait op de wielerbaan in de openlucht de film De mannen van Staal van Matthieu Landweer. Deze film gaat over mensen die een passie hebben voor stalen fietsen. Sophie van Bakel geeft een voordracht met als thema Wielervoedsel. Op 12, 13 en 14 juli wordt gestreden om de Jan Nolten Trofee, ditmaal dus als driedaagse vorm. Er zijn diverse dernykoersen en op 14 juli kan het publiek live naar de Touretappe Montpellier-Mont Ventoux kijken via een 4 meter breed Ledscherm op de wielerbaan.

Verder is er een Kidsride en mogen de renners tijdens de live-uitzending vam Tour de L1mbourg gratis op de wielerbaan fietsen. “Wie weet kom je wel live in beeld!” zegt Van Dijke. Iedereen is welkom om op 14 juli naar de live uitzending van Tour de L1mbourg te komen kijken.

» meer informatie

waanzinnige-wielerweken

Cookieinstellingen