Zes meiden BS Leyenbroek in BZT-show

Foto: BS Leyenbroek

Fleur, Karlijn, Evy, Maud, Nienke en Femke: zes meiden van groep 7 van Basisschool Leyenbroek in Sittard hebben met veel enthousiasme en succes meegedaan aan de muziekwedstrijd BZT XXL band.

De muziekwedstrijd maakt deel uit van een project van Méér Muziek in de Klas, dat het belang van muziekonderwijs onderstreept. Muziekonderwijs draagt op een geweldige manier bij aan de ontwikkeling van kinderen.

De BZT XXL band is op zoek naar jonge muzikanten, die mogen meedoen aan de BZT-show. Daarvoor mochten scholen uit heel Nederland filmpjes insturen waarin leerlingen muziek maken. Dat kon op basis van een bepaald sound-thema, waarbij gekozen kon worden uit tien ‘smaken’: zingen, rap, popband, orkest, blazen en fluiten, muziek uit alle windstreken, fantasie-instrumenten, huis-tuin-en-keuken-percussie, bodypercussie of iets anders.

Uit heel Nederland werden ruim 400 filmpjes ingestuurd. Op basis van de inzendingen werden 90 groepen uitgenodigd voor audities in Theater de Vorstin in Hilversum. De jury koos daaruit per sound-thema drie groepen die verder gaan naar de volgende ronde: de BZT-show.

Als enige Limburgse deelnemers wisten Fleur, Karlijn, Evy, Maud, Nienke en Femke met hun bodypercussie tot de laatste drie en daarmee tot de BZT-show door te dringen. Dat gebeurde onder leiding van Sandra de Jong en op choreografie van Megan van Vuuren. In de show strijden ze met twee andere scholen om een plaatsje in de BZT XXL band die op een speciaal kerstgala voor koningin Maxima zal optreden.

Nu de leerlingen zijn doorgedrongen tot de BZT-show krijgen ze een eigen coach. Voor Basisschool Leyenbroek is dat acteur Jan Kooijman, bekend van GTST. Hij komt in september naar Leyenbroek om de meiden te coachen voor hun optreden in de tv-show. De opnames voor de show vinden plaats op 21 oktober, de uitzending vindt plaats op 22 oktober.

Meer informatie
» Méér Muziek in de Klas 
» Door! Muziek 

Cookieinstellingen