Räuber en Brings vieren hun 25-jarig jubileum op Oktoberfeest

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het duurt nog even, maar voor je het weet is het oktober en dat betekent in Sittard maar één ding: Oktoberfeest. Goed om te weten: dit jaar vieren twee grote topacts uit Keulen hun 25-jarig jubileum en doen dat óók op het Oktoberfeest in Sittard.

Zowel Räuber als Brings – bekende namen voor de liefhebber van het Sittardse Oktoberfeest – bestaan dit jaar 25 jaar. En hoe kunnen zij dit nou beter vieren, dan tijdens het Oktoberfeest in Sittard? De jubileums worden gevierd met grote en zeer unieke shows.

Uniek voor Nederland: Räuber-Revue

Voor het Oktoberfeest in Sittard heeft Räuber een bijzondere show samengesteld met verschillende gasten. De jubileum revueshow van Räuber zal maar één keer in Nederland worden opgevoerd en dat is tijdens het Oktoberfeest in Sittard.

De Räuber-revue ‘Dat es Heimat’ wordt versterkt met een keur aan Kölsje artiesten zoals Kuhl & de Gäng, Domhätzjer en Cheerleaders 1 van FC Köln. Voor hun jubileum hebben ze een album uitgebracht ‘Dat es Heimat – 25 Jahre Räuber’. Nieuwe party-hits en klassiekers in een nieuw jasje, zoals de Räuber zelf zeggen: “Bödenständig und authentisch. Die Tradition bewahrend und dem Neuen aufgeschlossen!”

Brings

Naast de jubileumshow van Räuber zal ook Brings laten zien waarom zij al 25 jaar een groot succes zijn. Zelfs na duizenden optredens speelt Brings nog steeds met een immense passie en temperament. Na hun doorbraak met de megahit Superjeilezick volgt de ene hit na de andere Halleluja, Will nur Dich, Nur nicht aus Liebe weinen, Kölsche Jong, Polka, Polka, Polka en hun laatste hit Jeck Yeah!. Muzikale grenzen kennen ze niet, van rustige ballads naar ruige rocksongs of een powerpolka. Een live optreden van Brings is een onvergetelijke belevenis! In het kader van hun jubileum toeren ze dit jaar met een speciale show. Natuurlijk kan Oktoberfeest Sittard niet ontbreken in hun jubileum tour. Wat er allemaal gaat gebeuren tijdens deze bijzondere avond, blijft nog even geheim.

Schürzenjäger, Funky Marys & DJ Ötzi

Vorige editie was de topact Schürzenjäger een groot succes. Dat smaakte naar meer. De organisatie heeft dus dit jaar gekozen voor een tweede keer Schürzenjäger! Dit jaar zal de Oostenrijkse band op de Oktoberfeestmaandag het Brand Weizen paviljoen weer op zijn kop zetten. De Schürzenjäger is altijd een van de succesvolste bands uit Oostenrijk geweest. Het nummer Sierra Madre uit 1987 werd in 2000 in Duitsland uitgeroepen tot hét nummer van de 20ste eeuw.

De originele bezetting werd opgericht in 1973 en stopte in 2007. Bandlid Alfred Eberharter richtte toen samen met zijn zoon Alf de band Hey Mann op. In 2011 kreeg deze band toestemming van de oude Schürzenjägermuzikanten om hun naam te mogen gebruiken. De huidige Schürzenjäger zetten de traditionele sound van de oude band voort, maar wel met een verfrissende mix van rock, country en blues.

Alsof dit niet al genoeg sensatie op de maandag is, kun je ook de Funky Marys live zien in het Brand Weizen paviljoen. De megahit D.A.N.Z.E. van deze meidengroep werd vorige editie van het Oktoberfeest in Sittard al omarmd, mede doordat de Miss Oktoberfeest 2015 Lysanne Corstjens in elk paviljoen zorgde voor een groot feestje tijdens het afspelen van het dansnummer.

Ook zal DJ Ötzi, een internationale sensatie, zorgen voor een groot feest in het Brand Weizen paviljoen. Zijn muzikale doorbraak begon in 1999 met het après-ski nummer Anton Aus Tirol. Het werd niet alleen een hit in Duitsland en Oostenrijk, maar ook in Nederland. In 2001 volgde Hey Baby waar hij zelfs een nummer één hit mee scoorde in Engeland, Frankrijk en Australië. Met zijn megahit Einen Stern heeft hij in Duitsland en Oostenrijk niet alleen een nummer één hit gescoord, maar ook meest verkochte single van 2007.

Tekst: Oktoberfeest Sittard

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen