Supermarktketen Jan Linders breekt klantenrecord

Algemeen directeur Leo Linders
Algemeen directeur Leo Linders
Foto: Jan Linders

Vorige week telde supermarktketen Jan Linders in totaal 513.094 klanten in zijn 59 supermarkten. Daarmee werd voor het eerst de grens van een half miljoen klanten in een week gepasseerd.

Volgens Leo Linders, algemeen directeur zijn optimalisatie van de winkelformule en een sterke klantfocus debet aan het record. “Het is heel bijzonder om zo’n record te verbreken. Dat er nog nooit in de historie zóveel klanten onze supermarkten hebben weten te vinden, bevestigt mij dat onze formule steeds beter beantwoordt aan de wensen en eisen van de consument in zuidoost Nederland. Relevant zijn voor je klant, dat is de enige manier om als organisatie waardevol te zijn én blijven. Vooral in een dynamische branche als de retail.”

Bij het deponeren van het jaarverslag over 2015 vorige maand, bleek het de regionale supermarkten al voor de wind te gaan: de omzet groeide harder dan de markt en het marktaandeel blijft toenemen. Allerminst een reden om stil te zitten: “Zulke mooie resultaten geven des te meer de impuls om nog harder te werken. Dat zie en voel ik in onze hele organisatie. We zijn de laatste jaren enorm gegroeid, zowel kwalitatief als kwantitatief. Maar dat is nog geen garantie voor succes. Pas als alle radertjes de juiste kant opdraaien, zie je de resultaten van alle inzet. Zoals nu dus. Daar krijg ik als ondernemer enorm veel energie van en nog meer vertrouwen voor de toekomst. Op naar het volgende record”, aldus een ambitieuze Linders.

Cookieinstellingen