Toon Thuis wordt unieke belevingsexpo

Foto: Toon Thuis

Op vrijdag 26 augustus, de eerste dag van het Sint Rosafestival, vindt de officiële opening plaats van een unieke expositie over het leven van Toon Hermans: de Toon Thuis belevingsexpo.

Momenteel werken tientallen mensen dagelijks hard aan de voorbereiding van de expositie die wordt gehouden in het voormalige pand van V&D aan de Markt in Sittard. Vrijdagmiddag 29 juli werd daarvoor alvast het bronzen beeld van Toon Hermans, dat sinds 2001 naast de schouwburg stond, overgebracht naar de Markt.

De begane grond van het voormalige warenhuis wordt omgetoverd in een bijzonder sfeervol decor voor deze expositie waarin bezoekers ontspannen het inspirerende levenspad van Toon Hermans bewandelen en beleven. Van zijn sprankelende jaren in Sittard tot aan zijn geliefde Carré. Van zijn roerige tijden tot aan zijn grootste successen. De ‘muzeman’ met zijn liefde voor de liefde, de natuur en zijn prachtige muziek.

Toon’s eigen verborgen verhalen, nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal, grappige prullaria, zijn mooiste klanken, aparte attributen en zijn meest bijzondere bezittingen gecombineerd met de modernste technieken en visualisaties zorgen voor een interactieve belevingstocht. De belevingsexpositie Toon Thuis raakt, ontroert, inspireert en tovert een lach op het gezicht bij jong en oud. Toon was nog nooit zo dichtbij.

Toon Thuis is tot het einde van het jaar te bezoeken. Kaarten zijn vanaf begin augustus te koop via www.toonthuis.nl.

Toon-Thuis---Toon-Hermans-100-jaar---affiche

Cookieinstellingen