Drukbezocht openingsfeest Rijksweg Sittard

Het openingsfeest van de Rijksweg in Sittard werd zondag druk bezocht. De belangrijke verkeersader wordt maandagochtend 8 augustus na zo’n twee jaar weer in beide richtingen opengesteld voor alle verkeer.

De afgelopen twee jaren was de weg voor autoverkeer alleen in zuidelijke richting toegankelijk. Dat had alles te maken met de bouw van Ligne. Sittard’s grootste nieuwbouwproject uit de geschiedenis is inmiddels gereed en huisvest vanaf september Museum De Domijnen, een grote gezamenlijke bibliotheek van Zuyd Hogeschool en Bibliotheek Sittard De Domijnen, het Filmhuis, een aantal faculteiten van Zuyd Hogeschool, bewoners van Daelzicht en die van een aantal koopappartementen.

Sinds medio april was de Rijksweg tussen de Overhovenerstraat en de Wilhelminastraat afgesloten voor alle verkeer, om de herinrichting van de weg versneld te kunnen uitvoeren. In die periode hebben aanwonenden en de er gevestigde bedrijven de nodige problemen ondervonden wat betreft bereikbaarheid. Veel bedrijven zagen hun klandizie in die periode dalen, maar dat leed is nu geleden. Reden voor een feestje, georganiseerd door de commissie BLVC en Centrummanagement Sittard.

Wethouder Noël Lebens opende de Rijksweg officieel door deze per fiets vanuit Ligne over te steken.

startfoto-2

Cookieinstellingen