Vandalen beschadigden groen in omgeving station Sittard

Foto: Onder de Linden

Sinds in de zomer van 2014 de opwaardering van het Sittardse stationskwartier gereed kwam heeft de stad er op de splitsing van Stations- en Stationsdwarsstraat een leuk klein pleintje bij.

De twee horecazaken die op dat punt liggen – Onder de Linden en Indiaas restaurant Simla – zetten er hun terrassen uit en zo maakt het geheel een vriendelijke en uitnodigende indruk.

Jammer alleen dat er lieden zijn die het nodig vinden om ’s nachts in de openbare ruimte vernielingen aan te richten of spullen weg te nemen. Zo werden iets verderop, op het parkeerterrein van Albert Heijn aan de Brugstraat, vernielingen aan het groen aangericht. En ook leek een van de in 2014 voor Onder de Linden nieuw geplante lindebomen doelwit van vandalen te zijn geweest.

Wat de linde voor Onder de Linden betreft meldde een buurtbewoner echter dat die boom niet door vandalen werd beschadigd, maar door een achteruit rijdende vuilniswagen. Dat neemt niet weg dat er in de omgeving van het pleintje bij Onder de Linden al vaker het een en ander vernield en verdwenen is. Zo werden er al een fietsenrek, een terras/lounge set en een gehuurde mega opblaaspop gestolen. Bij Simla werden bloembakken vernield en ook een zakpaaltje bij ingang van de Stationsstraat moest eraan geloven. Wat een aantal buurtbewoners betreft mag er camerabewaking komen, maar de gemeente vindt dat vooralsnog niet nodig.

Cookieinstellingen