Toon komt thuis in Sittard – boeiende expositie

Foto: Toon Thuis

Het 100e geboortejaar van Toon Hermans wordt groots gevierd in de Toon Thuis belevingsexpo in het voormalige V&D pand aan de Markt in Sittard.

Na de feestelijke opening vanmiddag is deze bijzondere expositie tot en met 31 december 2016 te bezoeken.

Verder zijn er in dit 100ste geboortejaar diverse activiteiten georganiseerd als hommage aan Toon Hermans.

Er komt een bijzondere muurschildering van Toon op de blinde zijgevel van het Toon Hermans Huis in Sittard. De niet kwetsende humor van Toon Hermans leent zich uitstekend voor een Toon Respect campagne voor jongeren in de regio. Toon Hermans was grondlegger van de Zittesje Revue en tijdens de voorstellingen Oppe Tied in november zal er een ‘bezunjer’’ toonmoment plaatsvinden. Op 17 december wordt de 100e verjaardag van Toon Hermans met een sprankelend concert in Schouwburg De Domijnen gevierd. Het geboortejaar wordt feestelijk afgesloten met de slotmanifestatie Sirk Toon. Een wervelende familievoorstelling, waarin de humor van Toon als een rode neus door de circusvoorstelling loopt.

Naast deze activiteiten is er gedurende het gehele jaar ruimte voor verschillende ‘Toonmomenten’ in Sittard-Geleen. Toonmomenten in de vorm van straattheater, clownerie of muziek tijdens koopavonden, weekmarkten en festiviteiten in Sittard-Geleen. Toon zal Sittard-Geleen dit jaar veranderen in Stad Kolderiek.

Belevingsexpositie Toon Thuis

De unieke Toon Thuis belevingsexpo in het voormalige V&D pand in Sittard wordt tijdens het Sint Rosa Festival op vrijdag 26 augustus geopend. Sfeervol en ontspannen bewandelt de bezoeker het inspirerende levenspad van Toon Hermans. Van zijn sprankelende jaren in Sittard tot aan zijn geliefde Carré. Van zijn roerige tijden tot aan zijn grootste successen. De ‘muzeman’ met zijn liefde voor de liefde, de natuur en zijn prachtige muziek.

Zijn eigen verborgen verhalen, nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal, grappige prullaria, zijn mooiste klanken, aparte attributen en zijn meest bijzondere bezittingen gecombineerd met de modernste technieken en visualisaties zorgen voor een interactieve belevingstocht. De belevingsexpositie Toon Thuis raakt, ontroert, inspireert en tovert een lach op het gezicht bij jong en oud. Toon was nog nooit zo dichtbij.

Meer informatie vind u op www.toonthuis.nl

Cookieinstellingen