Aantrekkelijk programma opening nieuwe kunst & cultuurseizoen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

“Kom bij ons op de bank!” en wees op 10 september in de Sittardse binnenstad getuige van de opening van het nieuwe kunst- en cultuurseizoen in de Westelijke Mijnstreek.

Er zijn die dag op diverse podia meer dan 60 optredens, activiteiten en uitvoeringen van amateurs en professionals te zien! Er worden zo’n 40 banken en fauteuils geplaatst zodat bezoekers op hun gemak kunnen genieten van al het moois dat de kunst & cultuurwereld het komende seizoen te bieden heeft. Kom op de Bank wordt georganiseerd door De Domijnen in samenwerking met meer dan 20 lokale partners.

Sneak previews

Het programma is een mix van wat zowel de amateurs als de professionals te bieden hebben. Zo zal er op het hoofdpodium op de markt tussen 13:00 en 16:00 uur een aantal sneak previews te zien zijn van: Elke Vierveijzer, Flip Noortman, van Konijn naar een Fortuin, Jan van Maanen en de musical naar het leven van Louis Armstrong. Allemaal voorstellingen die het komende seizoen te zien zijn in Schouwburg De Domijnen.

Het programma wordt verder compleet gemaakt door een aantal dansgroepen waaronder Fem Fit, Rubina Bellydance en de Urban Dance Factory. Maar ook de silent disco die barokensemble Ad Mosam in de St. Michielskerk opvoert is een niet te missen onderdeel.

Het Tempelplein zal de hele middag ingenomen worden door GL Productions die hun popmuziek activiteiten in de volle breedte zullen presenteren. Iets dat beeldend kunstenaar Godfried Dols de hele middag zal doen voor de voormalige V&D. Godfried zal ‘live’ een kunstwerk maken. Een andere leuke activiteit is de silent disco verzorgt door Poppodium Volt bij Music Machine. Er zijn ook nog twee zgn. buitenpodia voorzien waarop de amateurwereld volop te zien zal zijn. Op het buitenpodium van Fee Conceptstore treden o.a. op: diverse groepen van Artamuse, Vocal School Nancy Deusings en een selectie uit het Open Podium van De Domijnen van het afgelopen seizoen. Jong Laagland speelt een etalagevoorstelling in het voormalige Dixons pand. Studenten van de Nieuwste Pabo voeren door gehele stad verrassingsacts op.

Op het podium voor lunchroom (L)even zal o.a. Mo Jones te zien zijn met Mo’s Maffe Muziekmiddag speciaal voor kinderen. Maar ook harpschool Harpsfeer en een aantal dansgroepen waaronder Jazzdans Limbricht, Gymnastiekvereniging Swentibold, Dansschool Danzaira en Studio España zijn daar te bewonderen. Kunstenares Tineke Lemmens zal live een verslag tekenen van de hele dag. Bijzonder dit jaar zijn ook de activiteiten die de gehele dag in de nieuwe Bibliotheek Ligne plaatsvinden zoals een aantal lezingen en voorleesmomenten voor kinderen. DeCompanen organiseert een tweetal wandelingen (aanmelden via [email protected]) samen met de stadsdichters Jullie Droeghaag en Lilian Caessens.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Van 10 tot en met 17 september zullen een aantal kunstenaars een selectie van hun werk tentoonstellen in diverse winkels in de binnenstad van Sittard. U bent dan welkom bij: Fee Conceptstore, het Stadsatelier, Lunchroom (L)even, Kop Sittard, Galerie Dabekaussen, Berden Mode, Mooi en Nuovo Fashion en het voormalig pand van Miss Etam. Zo laten ook deze winkels zich van een andere kant zien.

Naast het grote podium op de Markt zullen er in een viertal pagodetenten diverse activiteiten, ook voor kinderen zijn, en presenteert zich o.a. het nieuwe Filmhuis De Domijnen. Kortom de hele binnenstad van Sittard borrelt en bruist op 10 september a.s.

Cookieinstellingen