Geslaagd Sint Rosa Festival

Organisatie en bezoekers van de vijftiende editie van het Sint Rosa Festival kunnen terugkijken op een geslaagd evenement met een aansprekend programma en meer dan uitstekend weer – de onweersbui van zaterdagavond buiten beschouwing gelaten.

Dit jaar waren alle optredens ter gelegenheid van het jubileum gratis toegankelijk. Op de schootsvelden was een festivalterrein ingericht in de sfeer van Carnivale. Met circusvoorstellingen van circus Zanzara – al jaren een vaste en zeer gewaardeerde klant op het Sint Rosa Festival – foodtrucks, reuzenrad en een grote festivaltent, waarin drie dagen lang tal van bands optraden. Zondag sloot, na Mo’Jones Big Band en de Janse Bagge Band niemand minder dan Rowwen Hèze het driedaagse muziekfestijn af.

Tijdens de koopzondag was er een kunstmarkt op de schootsvelden en in het Kloosterkwartier en zorgde een aantal straatartiesten voor vermaak. Op de Markt draaiden de attracties van de nostalgische kermis hun rondjes.

Buutekolder

Vanavond kunnen liefhebbers van kolderieke buuts hun hart ophalen, want om 18:30 uur start in de circustent van Zanzara Buutekolder, met medewerking van Eva Dewaide, Quinn Hansen, Erik Reck, Peter Vaassen, Hub Stassen Gilbert Petit en Fer Naus. De presentatie is in handen van Peter Vaassen.

Kaarten voor deze avond zijn voor 10 euro te verkrijgen bij Lederhosenland aan de Rijksweg Noord in Sittard.

De nostalgische kermis op de Markt kan nog tot en met dinsdag worden bezocht.

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s te zien.

Cookieinstellingen