Arriva niet blij met speculaties over dienstregeling

Foto: Arriva

Vervoerder Arriva heeft vrijdag een persbericht rondgestuurd waarin het bedrijf zegt dat het “baalt van speculaties over de nieuwe dienstregeling in Limburg”.

Het bedrijf stelt dat in de media berichten verschijnen waarin gespeculeerd wordt over de nieuwe dienstregeling in Limburg. “Arriva baalt van deze speculaties, omdat enkel nog conceptstukken zijn gedeeld en/of gepubliceerd.” Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan veel zaken, waaronder de dienstregeling, de abonnementen en kaartsoorten.

De vervoerder kiest voor een zorgvuldige aanpak en gaat pas communiceren als alles 100% definitief is. “We willen niet onjuist of onvolledig informeren om verwarring bij reizigers te voorkomen. Er gaat best wel het een en ander veranderen in het openbaar vervoer in Limburg. Dit heeft voor veel reizigers ook een positieve uitwerking. Vanzelfsprekend starten we binnenkort met een uitgebreide informatiecampagne om reizigers over deze veranderingen te informeren”, aldus Roos Zevenboom, woordvoerder Arriva Nederland.

Limburgnet

In haar uitvraag voor de nieuwe openbaar vervoerconcessie heeft de provincie het Limburgnet geïntroduceerd. De basis van dit Limburgnet is een efficiënt openbaar vervoernetwerk waarbij vraag en aanbod optimaal op elkaar is afgestemd. Arriva geeft invulling aan dit principe. De dienstregeling is niet statisch of vastomlijnd. De komende jaren wordt er gewerkt in ontwikkelteams om het openbaar vervoer in Limburg optimaal in te richten en te blijven verbeteren, aldus Arriva.

Cookieinstellingen