Bestuur Bosspark Sittard-Oost trekt zich terug

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op de Facebookpagina van de Stichting Bosspark deelt voorzitter Math Mertens mee dat het bestuur en de vrijwilligers zich terugtrekken.

Het Bosspark aan de Bachstraat in Sittard is als een burgerinitiatief van de grond gekomen. Het beoogt een plek te zijn waar mensen uit Sittard-Oost – en daarbuiten – kunnen bewegen, elkaar kunnen ontmoeten en waar ruimte is voor sport en spel. Op het Bosspark vind je onder meer een Johan Cruijffcourt, een hockeyveldje, een basketbalveld, een jeu de boulesterrein, een calisthenics park en diverse speeltoestellen.

“Wij hebben na een jaar intensief onderhandelen met wethouder Geilen (GOB) over de exploitatie, uitbouw en veiligheid van het Bosspark een treurig besluit moeten nemen. De stichting Bosspark heeft geld, maar dit is in principe geblokkeerd door de eisen van de wethouder. Wij zijn verplicht alle resterende subsidies terug te storten. Het bestuur en de andere vrijwilligers kunnen niets anders dan zich terugtrekken.”

Als gevolg hiervan worden taken rond beheer, onderhoud, uitbouw en beveiliging van het park neergelegd.

“Dit spijt ons zeer want wij waren allemaal zeer betrokken bij het park. Wij maken ons vooral zorgen over de beveiliging en het schoonhouden van het park.. Dagelijks worden in de ochtend grote hoeveelheden zwerfvuil en ook drugsresten aangetroffen. Er komt nog een uitgebreide verklaring van het bestuur.”

» Facebookpagina Stichting Bosspark

Cookieinstellingen