Stoptober 2016: Stoppen met roken doe je samen!

Foto: CC0 via Pixabay

In oktober start de landelijke campagne Stoptober weer. Samen 28 dagen niet roken. Dat is het doel. Ook de Limburgse GGD’en ondersteunen deze campagne van harte en roepen de rokers in Limburg op om mee te doen.

Stoptober-Camper

Als ludieke ondersteuning van de actie toert in 2016 de ‘Stoptober-Camper’ door Nederland. Op donderdag 6 oktober aanstaande staat de Stoptober-camper van 14:00 tot 16:00 uur op de Markt in Kerkrade. Daar kunnen publiek en deelnemers van Stoptober een longtestje komen doen en zijn er GGD-medewerkers en coaches aanwezig om iedereen te voorzien van de nodige informatie, tips en trucs.

80% Rokers wil stoppen met roken

Uit onderzoek blijkt dat tachtig procent van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dat niet eenvoudig vindt. En wat is het juiste moment?

Stoptober creëert jaarlijks dit moment en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De ervaring van de afgelopen twee jaren maakt duidelijk dat het geheim van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de steun die Stoptober stoppers biedt. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Wie eenmaal door die lastige eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen.

Meedoen aan Stoptober

Op de website van Stoptober kunnen rokers zich aanmelden. Ze kunnen kiezen welke ondersteuning ze eventueel willen krijgen. Daarnaast kunnen deelnemers ook de gratis Stoptober-app downloaden, met persoonlijke aanmoedigingsberichten en tips om Stoptober tot een succes te maken. Ook via Facebook en Twitter ontvangen deelnemers persoonlijke aanmoedigingen. Deze kunnen komen van mensen uit hun eigen netwerk, maar ook van andere – bekende en onbekende – Nederlanders. Als stopper sta je er nooit alleen voor!

Initiatiefnemers

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij. Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.

Cookieinstellingen