Het weer wordt komende dagen wat herfstachtiger

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Er komt in de loop van vandaag een einde aan het mooie nazomerweer, het weer lijkt stilaan wat herfstachtiger te gaan worden.

Het waait vandaag stevig en vanuit het noordwesten trekt een gebied met buiige regen over het land. In het zuidoosten blijft het tot de avond droog en is de zon het meest te zien. Daarbij is het met een graad of 20 vrij zacht, maar vanaf morgen wordt het beduidend frisser. Dat meldt Weeronline.nl.

Vroeg in de ochtend breekt zeker in het zuidoosten de zon door. Vanuit het noordwesten wordt de bewolking dikker en gaat het vervolgens regenen. De regen is buiig van karakter en trekt geleidelijk richting het zuidoosten.

In het zuidoosten stijgt de temperatuur naar 22, lokaal 23, graden en elders in het land liggen de maxima rond 20 graden. Daarbij staat een stevige wind.

Tegen de avond krijgen steeds meer plaatsen in de zuidoostelijke helft van het land met (buiige) regen te maken. In Limburg verloopt de avond naar verwachting nat.

Vrijdagochtend trekt de regen geleidelijk uit het zuidoosten weg. Verder is het overdag meestal droog, maar er komen ook enkele buien voor. Gedurende de ochtend komt de zon vanuit het westen op steeds meer plaatsen tevoorschijn, maar in het zuidoosten is de bewolking hardnekkiger. De wind is een stuk rustiger en de temperatuur ligt met een graad of 18 voor het eerst deze maand rond een normale waarde. ’s Nachts daalt de temperatuur naar 8 tot 9 graden.

In het weekend wordt vrij veel bewolking met af en toe zon verwacht. De temperatuur komt zaterdagmiddag uit op 17 of 18 graden en op zondag op 16 graden.

Na het weekend wordt het zonniger en is er een kleine kans op en bui. Overdag wordt het dan zo’n 18 graden.

Cookieinstellingen