Sittardse finalisten BZTband XXL houden generale repetitie in Limbricht

Jan Kooijman samen met Fleur, Karlijn, Evy, Maud, Nienke en Femke
Jan Kooijman samen met Fleur, Karlijn, Evy, Maud, Nienke en Femke
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fleur, Femke, Maud, Nienke, Evy en Karlijn uit groep 8 van basisschool Leyenbroek Sittard staan op 22 oktober in de finale van de BZTband XXL met de sound ‘bodypercussie’.

De meiden zijn daarmee de enig overgebleven groep deelnemers aan de BZT show uit heel Limburg. In de finale nemen ze het op tegen twee andere scholen uit het land. Als ze de finale winnen dan mogen ze meedoen aan de BZTband XXL, die optreedt in een speciaal muzikaal kerstgala in Koninklijk Theater Carré, waarbij ook koningin Máxima aanwezig zal zijn.

Om het optreden zo goed mogelijk voor te bereiden vindt op zaterdag 15 oktober om 19:00 uur een generale repetitie plaats in het gemeenschapshuis in Limbricht aan de Gronckelstraat 1. Op deze avond zijn er ook optredens van drumbands uit Weert, Einighausen en Limbricht.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de meiden te komen aanmoedigen op hun weg naar de finale van de BZTbandXXL.

» Jan Kooijman voor BZT-show op bezoek bij BS Leyenbroek

Bodypercussie: het maken van muziek door gebruik te maken van je lichaam: handklappen, stampen met de voet op de vloer, handen wrijven, vingerknip, klap op de borst, klap op de bovenbenen, een veeg met de tenen over de vloer, klap op de wang met de mond in de ‘O’-stand, roffelen met de handen op bovenbenen of borst, handen wrijven op de buik, stemgeluiden… Samen een muziekstuk met bodypercussie opvoeren vergt een heleboel concentratie, ritmegevoel en coördinatie. Bodypercussie is heel breed. » Meer informatie
Cookieinstellingen