Oktoberfeestkermis wordt opgebouwd, attracties druppelen binnen

Op deze prachtige nazomerse zondag puilden de terrassen op de Markt in Sittard uit. Iets verderop, op het Oktoberfeestterrein op de noordelijk schootsvelden, werd echter hard gewerkt.

In het Brand Weizenpaviljoen werd begonnen met het opbouwen van het podium. Brauhaus Brand en het Boels Rental paviljoen staan overeind, en ook de L1-Stube krijgt vorm. Daar komt straks het paviljoen van Lederhosenland nog bij.

Ondertussen staan ook al de eerste braadworstententen op hun inmiddels vertrouwde plek bij de ingang van de Wiese, ligt de vloer van de openlucht Biergarten er en werd gestart met het opbouwen van de eerste kermisattracties.

Op de Wiese staat de achtbaan al overeind. Vandaag werd daar ook het grote Hanse-reuzenrad verwacht, maar het transport liep door panne uren vertraging op en zal vandaag waarschijnlijk niet meer in Sittard aankomen. Het rad komt rechtstreeks vanaf het Oktoberfeest van Budapest naar Sittard.

Wel volgens planning arriveerde zondagmiddag de 65 meter hoge zweefmolen Around the World in Sittard. Het gevaarte wordt momenteel opgebouwd op de Markt.

Maandag wordt de derde grote kermisattractie verwacht: de Infinity. Ook hiermee is een groot transport van vijf vrachtwagens gemoeid. Dit spectaculaire toestel komt van het Oktoberfeest in Stuttgart.

Met dit drietal heeft de Oktoberfeestkermis een aantal voor Nederland unieke topattracties in huis.

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen