O’zapft Is! – burgemeester slaat eerste vat Oktoberfeest aan

Vrijdagavond 21 oktober is het Oktoberfeest in de historische binnenstad van Sittard in alle hevigheid losgebarsten. Om vier uur begon de kermis te draaien en werden de eerste feestgangers gesignaleerd in de L1-Stube.

Tegen zes uur ’s middags ontnam burgemeester Sjraar Cox in Brauhaus Brand de sjerp en kroon van Lysanne Corstjens, Miss Oktoberfeest 2015 om vervolgens Elise Schreuders – “gein maedje van bènne de wal, gein maedje van boete de wal, mèr ein van oppe wal” – tot Miss Oktoberfeest 2016 te kronen.

Daarna ging de Oktoberfeestparade van start met in totaal 33 deelnemende groepen, harmonie- en fanfareorkesten, majorettes en feestelijk opgesierde boerenkarren met Oktoberfeestgangers. Aan het slot natuurlijk de wagen met de kersverse Miss Oktoberfeest. Na afloop werd in een afgeladen Brand Weizenpaviljoen uiteindelijk met succes het – symbolisch – eerste vat bier aangeslagen. Dat gebeurde door burgemeester Sjraar Cox in het bijzijn van eregast Pierre Boels en uiteraard Miss Oktoberfeest Elise Schreuders.

Het is inmiddels de twaalfde keer dat het Oktoberfeest wordt georganiseerd in Sittard-Geleen. Het Oktoberfeest is met de Gelaender Kirmes, het Sint Rosa Festival en Wèntjerdruim één van de vier grote evenementen waarin de gemeente als organisator optreedt. Voor de organisatie van het Oktoberfeest kan dat niet zonder de samenwerking met de paviljoenuitbaters en partners, zoals de stichting Funsensation, Sjtichting Oktoberfeeste in Zitterd, Van Melick the catering company en Johan en Alice van ’t kermiscafé.

Burgemeester Cox is trots op het Oktoberfeest. “Het grootste najaarsfeest van het Zuiden verbindt al twaalf jaar burgers uit deze gemeente en van ver daarbuiten. Jong en oud komt genieten van de muziek, de kermis, de optocht, het feest en de historische binnenstad. Er is voor ieder wat wils. Ik wens alle bezoekers veel plezier toe de komende zes dagen!”

Het volledige programma treft u aan op de website www.oktoberfeestsittard.nl

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen