Lezing van schrijfster, Arabiste en D66-senator Petra Stienen

Petra Stienen
Petra Stienen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondagmorgen 27 november om 11:30 uur geeft Petra Stienen, schrijfster, Arabiste en senator van D66, een gratis lezing in het kader van Nederland Leest. De locatie is Museum De Domijnen, afdeling Hedendaagse Kunst in Ligne.

Petra Stienen is schrijfster van de boeken ‘Dromen van een Arabische Lente’, ‘Het andere Arabische geluid’ en ‘Terug naar Donderberg’. Ook schrijft ze voor NRC Handelsblad, de Volkskrant en Dagblad De Limburger.

Bibliotheken leggen tijdens ‘Nederland Leest’ onze democratie langs de meetlat. Opiniemaker Petra Stienen geeft vanuit haar eigen ervaringen de lezing ‘Aandacht voor de stem van de ander en de meerstemmigheid van het midden’.

Is onze democratie bestand tegen de huidige problemen? Biedt zij de beste garantie voor vrijheid? Meebeslissen in een referendum: een feest of fiasco? Draait het om de macht van de meerderheid, of wordt juist iedereen gehoord? Hoe zit het met de rechten, maar ook de plichten van de burger?

Actuele thema’s waarbij er na de lezing ruim de tijd is voor vragen over het onderwerp te stellen aan Petra Stienen. Deze lezing kunt u gratis bijwonen. Het is wel noodzakelijk om kaarten te reserveren. Dit kan via www.dedomjinen.nl/podium.

Cookieinstellingen