Don KosakenChor Russland in De Domijnen

Grote zaal
Grote zaal
Foto: Schouwburg De Domijnen

Het Don KosakenChor Russland is een graag geziene gast op de internationale concertpodia. Tijdens de tournee ‘A Russian Serenade’ wordt de bezoeker in Russisch romantische sferen gebracht.

De prachtige Liturgische gezangen, ballades en volksliederen doet bij velen de harten sneller kloppen.

Dit professionele koor bestaat uit 20 vocalisten, die veelal verbonden zijn aan de grote operahuizen in Rusland. Zij worden begeleid door het zeskoppige Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ met authentieke Russische volksinstrumenten. De combinatie van de zang, de instrumenten, de kostuums, het decor en de interactie met het publiek staat garant voor een meeslepende muzikale serenade.

In deze meeslepende voorstelling worden Russisch-orthodoxe gezangen afgewisseld met bekende en – in het westen – nog onbekende liederen uit Rusland. Het koor en de instrumentalisten staan onder de bezielende leiding van de Nederlandse dirigent Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff, die onderscheiden is met de Rus Prix Award.

Het koor trad onder meer op in de Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) en in Aspendos Arena (Antalya). Daar kan dus op 2 december De Domijnen (Sittard-Geleen) aan worden toegevoegd.

Gasten van SRC krijgen voor dit concert in Sittard-Geleen met de speciale kortingscode SRCactie 5 euro korting per persoon op de entreeprijs!

Cookieinstellingen