Prijsverschillen Ligne- en Odaparking afhankelijk van parkeerduur

Parkeergarage Ligne
Parkeergarage Ligne
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Waar je voor parkeren in de Odaparking 1,50 euro betaalt voor het eerste uur ben je in de parking van Ligne 50 cent minder kwijt.

Da’s toch 33,3 procent goedkoper. Voor wie niet langer dan anderhalf uur hoeft te parkeren is de garage van Ligne dus het goedkoopste alternatief. Wie langer dan anderhalf uur maar korter dan drie uur hoeft te parkeren is goedkoper uit in de Odaparking, omdat daar het tweede uur parkeren gratis is. Voor een parkeerduur van 3 tot 5 uur is de Ligne-parking dan weer het voordeligst, en vanaf 5 uur parkeren is er geen verschil meer, want dan geldt in beide parkeergarages het dagtarief van 5 euro. Wie vier uur parkeert in de garage van Ligne is per uur 12,5 cent goedkoper uit dan in de Odaparking.

De parkeergarage onder Ligne is vooralsnog eigendom van Jongen Bouw, de bouwer van het complex. De gemeente had geen interesse in de exploitatie van die garage. Van alle gemeentelijke parkeergarages is er maar één die altijd goed gevuld is en dat is die bij het Zuyderland Ziekenhuis. De gemeente kocht die garage een aantal jaren geleden van Orbis om het concern de helpende hand te reiken.

Cookieinstellingen