’s Nachts sporten ten bate van kinderen met een spierziekte

Foto: Wielerbaan Geleen

In de nacht van 29 op 30 oktober 2016 vindt de derde editie plaats van de Glanerbrook Wintertijd Challenge ten bate van Spieren voor Spieren en de strijd tegen spierziekte bij kinderen.

Één seconde voor het ingaan van de wintertijd – dus om 02:59:59 uur zomertijd – kunt u op meer dan 100 locaties in Nederland meesporten om geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen. Één uur en één seconde later is het dan 03:00 uur wintertijd en kunt u weer naar bed.

Ook op de wielerbaan in Geleen wordt er ivolop gesport tijdens het terugzetten van de klok. U kunt zich inschrijven om te gaan fietsen op de wielerbaan, hardlopen of indoor spinning.

Hennie van Dongen is fervent recreant-fietser en heeft bij vorige edities ook meegedaan. Dit jaar is hij verkozen tot Ambassadeur van het nachtelijk event. De opdracht die je als ambassadeur meekrijgt is zoveel mogelijk ruchtbaarheid te geven aan deze Wintertijd Challenge en mensen te motiveren om er aan mee te doen. “Ludiek is dat deelnemers aan de Wintertijd Challenge op dit nachtelijke tijdstip door het teruggaan van de klok in 1 seconde droomafstanden kunnen afleggen. Zo kun je bijvoorbeeld 10 kilometer hardlopen of 25 kilometer fietsen in ‘één’ seconde. Het ultieme voorbeeld waar gezonde spieren toe in staat zijn om kinderen met zieke spieren te helpen.”

Speciaal onderdeel is de ‘Lampjekoers’ op de wielerbaan. Hierin fietsen deelnemers met lampjes op hun tenue of racefiets, al dan niet knipperend de nacht door. Er hangt die nacht gewoon een gezellige sfeer, die nog wordt verhoogd door enkele vuurkorven en mooie schemerlampen van snuffelmarkt Lèntjheuvel. Ook het chalet van het Glanerbloempje is dan open. Bezoekers en deelnemers kunnen er dan terecht voor een drankje of kunnen zich er even opwarmen.

Baancommissaris Michel van Dijke laat weten dat deze Challenge ook deel uitmaakt van de Math Salden Coupe d’Hiver competitie. Het is dan wel geen wedstrijd, maar renners die meefietsen verdienen 10 punten voor het klassement. Ambassadeur Van Dongen: “We hopen een mooi bedrag te kunnen binnenhalen voor kinderen met een spierziekte. Dat wij zelf aan deze actie plezier beleven is mooi meegenomen”.

Meer informatie

» www.wintertijdchallenge.nl
» www.stichtingwielerbaangeleen.nl

Cookieinstellingen