CDA-voorzitter Ruth Peetoom op de Coffee tijdens het Oktoberfeest

CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom bezocht maandagmiddag meerdere afdelingen van haar partij in Zuid-Limburg. Ook Sittard-Geleen werd met een bezoek vereerd.

Tijdens haar drie uur durende bezoek heeft zij uitgebreid kennis kunnen maken met uiteenlopende vormen van cultuur in Sittard-Geleen. Én met de beste koffie van Nederland.

Er werd een bezoek gebracht aan cultuurbedrijf De Domijnen met een rondleiding door de schouwburg. De lokale afdeling van het CDA wil namelijk graag het landelijke CDA-congres naar Sittard-Geleen halen. De recent gerenoveerde s-chouwburg is daarvoor bij uitstek geschikt. Vervolgens ging het richting Wiese, maar eerst werd een bezoek gebracht aan de winnaar van de AD Koffietest, Coffee Mundo in Ligne. In Ligne werd stilgestaan bij de verschillende onderdelen van De Domijnen die er zijn gevestigd en werd een rondgang door de bibliotheek gemaakt.

Daarna was het tijd voor een ander soort cultuur, tijd om kennis te maken met de 12e editie van het Oktoberfeest Sittard, een niet meer weg te denken stukje volkscultuur in onze stad. Tijdens de rondgang over het feestterrein werden Ruth Peetoom en Martijn van Helvert in de L1-studio live geïnterviewd voor de radio. Het bezoek werd afgesloten bij Rimpelpop in het Brand Weizenpaviljoen, waar net Beppie Kraft op de bühne stond.

ruth-peetooms-martijn-van-helvert

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen