Triggerz brengt Toon Thuis in twee etalages onder de aandacht

Ook het Centrummanagement Sittard staat stil bij het honderdste geboortejaar van Nederland´s grootste cabaretier van de vorige eeuw: Sittardenaar Toon Hermans.

Op initiatief van het Centrummanagement Sittard worden daartoe in samenwerking met de Gemeente Sittard-Geleen en de expositie Toon Thuis twee etalages in de binnenstad gewijd aan Toon Hermans.

Begin deze week werd de etalage van het pand Voorstad 15 ingericht. Daarbij wordt verwezen naar Voorstad 11, het pand waarin nu KIK is gevestigd, maar waar in vroeger jaren Café Zaal Ober-Bayern was gelegen. Daar werd de eerste ‘grote lach-revue ZEG HOE VIND JE DAT’ onder leiding van de toen 18-jarige Toon Hermans uitgevoerd. Daarna volgden daar nog vele revues en uitverkochte zalen.

triggerz-vitamine-lach

De etalage werd ingericht door Triggerz, een jonge design studio uit Beek. Ramona Michon en Badr Hajji gaan met hun ontwerpen graag op de 3D-tour en dat blijkt duidelijk uit de etalage aan de Voorstad. Het ontwerp heeft diepte, licht, is speels en toch sterk communicatief. “Ramona kan ontzettend goed tekenen en door een ontwerp op een garagepoort kwamen er steeds vaker verzoeken van anderen om iets voor hen te ontwerpen”, zegt haar compagnon Badr. “Toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we voor ons zelf begonnen. Sindsdien hebben we over opdrachten niet te klagen”, bevestigt Ramona. Eerder heeft het duo al een glazen pui op de Bergerweg aangepakt.

De volgende etalage die Triggerz onder handen neemt is die van het pand Limbrichterstraat 8, waar vroeger fotograaf Jos Wilms – alias Den TipTop – was gevestigd. In het levensboek van Toon beschrijft hij nauwkeurig hoe de vitrines met dertig á veertig foto’s er uitzagen.

Cookieinstellingen