Wat hoort niet in ’t rijtje: Alkmaar-Arnhem-Sittard-Den Haag-Groningen?

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Inderdaad: Sittard, want dat is de enige plek in Nederland waar het Oktoberfeest nu al 12 jaar lang een ongeëvenaard succes is.

Volgens een bericht in WijHolland.nl – de tegenhanger van WijLimburg.nl – kampen de organisatoren van de voorgenomen Oktoberfeesten in Alkmaar, Den Haag, Groningen en Arnhem met fikse tegenvallers.

Onder de noemer Oktoberfest Niederlande wilden twee Noord-Hollanders meeliften op de hype, die Oktoberfeesten momenteel overal in het land zijn, door in diverse plaatsen in het land ‘grote Oktoberfeesten’ te organiseren. Dat ‘groot’ in Noord-Holland iets anders is dan in Sittard blijkt als je de site oktoberfest-niederland.nl bezoekt: een tent, bier en een huisband voor 25 euro entree. Dan is het publiek dat het zesdaagse Oktoberfeest in Sittard bezoekt toch heel wat méér gewend…

Vorig jaar flopte het eerste Alkmaarse Oktoberfeest al grandioos. Dit jaar weigeren Arnhem, Den Haag en Groningen om een vergunning voor het feest af te geven.

Daar hadden de organisatoren niet op gerekend: de kaartverkoop was al gestart en en een aantal leveranciers had al een voorschot ontvangen. Dat betekent dat mensen die voor een van de feesten een kaartje hebben misschien wel naar hun centen kunnen fluiten. De organisatoren hebben laten weten dat zij hun best zullen doen om alles zo goed mogelijk af te handelen.

Cookieinstellingen