Nog 351 dagen en dan Geht’s wieder los auf die Wiese!

Ze zitten er weer op: zes uitbundige dagen Oktoberfeest Sittard. De paviljoens op de Wiese en de kermis worden weer afgebroken, wat rest is de napret van een opnieuw bijzonder geslaagd feest.

Ongetwijfeld zullen er ook tal van mensen opgelucht zijn dat het feest voorbij is, nu het leven weer zijn normale loop neemt en hele volksstammen feestvierders hun dirndl en lederhosen voor bijna een jaar weer in de kast hebben gehangen. Bijna een jaar, want over 351 dagen barst op vrijdag de dertiende oktober de dertiende editie van het Sittardse Oktoberfeest in alle hevigheid los! De eerste hotelkamers zijn alweer geboekt.

Maar kom, vergeet vooral carnaval niet: de elfde van de elfde staat voor de deur en vanaf vandaag is het nog maar 11×11+1 dagen tot 26 februari, de dag waarop de grote vastelaovesoptocht weer door Sittard trekt en dat is en blijft voor de rasechte Sittardenaar toch het mooiste wat er bestaat!

Voor nu even terugblikken naar de kroning van Elise Schreuders tot Miss Oktoberfeest 2016, de Welling Oktoberfeestparade, de daverende optredens in de feestpaviljoens, een schitterende schuttersoptocht en een zeer drukke familiezondag, de mooie kermisattracties, weer bijzonder geslaagde edities van Rimpelpop en Lollypop en die mooie, warme eerste editie van SimmeSaame. En zoals afgelopen jaar ook het geval was zijn de feestelijkheden zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen