Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit aan Speeltuin De Roetsj

Oranje Fonds Buurtcadeau voor Speeltuin de Roetsj
Oranje Fonds Buurtcadeau voor Speeltuin de Roetsj
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Oranje Fonds overhandigde woensdagochtend aan Stichting speeltuin de Roetsj in Sittard het Oranje Fonds Buurtcadeau: een cheque ter waarde van 3000 euro.

Dit was het tweede Buurtcadeau dat het Fonds uitreikte in Sittard. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs. In dit geval ging het om de straatprijs die dit jaar in de Roodborststraat is gevallen.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postocde Loterij valt een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau: een bedrag van 3000 euro te besteden in het kader van de doelstelling van de ontvangende organisatie. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

De Roetsj is erg blij met het Buurtcadeau. “Toen bekend werd dat we het Buurtcadeau van het Oranjefonds zouden krijgen hebben we een speeltoestel aangeschaft dat ook geschikt is voor senioren”, zegt Liny Coenen van Speeltuin De Roetsj. “Op deze manier gaan wij nog meer doelgroepen bedienen in de speeltuin.”

Speeltuin De Roetsj bestaat nu ruim 17 jaar en werd in 2012 grondig gerenoveerd. Bij die renovatie is besloten om de speeltuin extra toegankelijk te maken, zodat ook kinderen met een beperking er goed samen kunnen spelen met leeftijdgenootjes. Alle toestellen zijn vanaf een verhard pad bereikbaar en veel toestellen zijn omgeven door kunstgras. Op sommige toestellen kunnen ook rolstoelen worden geplaatst. Verder is er een ruimte waar kinderen bij slecht weer kunnen schuilen.

Met het speeltoestel voor senioren onderstreept De Roetsj haar functie als plek van verbinding. Niet alleen die tussen kinderen met en zonder beperking, maar ook die met de buurt, waar ook verzorgingstehuis De Lemborgh is gevestigd. Het Oranje Fonds Buurtcadeau komt dus op de juiste plek terecht.

Over het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het ( 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bij de foto boven dit bericht: Yolande Elderenbosch (2e van links) reikt namens het Oranje Fonds de Buurtprijs uit aan Liny Coenen van Speeltuin De Roetsj. Links op de foto Marian Snellebrand (secretaris Stichting De Roetsj) en rechts Hay Houben (bestuurslid).

Speeltuin De Roetsj is overigens gesloten en gaat op Paasmaandag 2017 (17 april) weer open.

Cookieinstellingen