Bidbook ‘Sittard-Geleen Ondernemend Sportief’ gepresenteerd

Ruud Guyt, Yvonne Salvino, Sam Schröder, Luuk Hoiting en Pieter Meekels
Ruud Guyt, Yvonne Salvino, Sam Schröder, Luuk Hoiting en Pieter Meekels
Foto: Sportzone Limburg

Afgelopen maandagavond werd tijdens een besloten bijeenkomst het Bidbook ‘Sittard-Geleen Ondernemend Sportief’ van de Gemeente Sittard-Geleen en Sportzone Limburg gepresenteerd bij Smeets Loopcomfort.

Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouders Pieter Meekels en Ruud Guyt, zakenvrouw Yvonne Salvino en de topsporters Luuk Hoiting (handbal) en Sam Schröder (rolstoeltennis).

Sittard-Geleen kent vanuit de historie naast een rijk en gevarieerd sportleven ook een kennisrijke industrie. Het aantal sportfaciliteiten in Sittard-Geleen is groot. Alle sportfaciliteiten in de gemeente zijn op een plattegrond in het bidbook in kaart gebracht, van fitnesscentrum tot voetbalveld en van zwembad tot sporthal.

Sittard-Geleen heeft veel oog voor de gezondheid van haar inwoners. Van jong tot oud worden door Ecsplore en Partners in Welzijn fitheidsprogramma’s aangeboden en wordt voor de jeugd ingezet op het programma Jongeren op Gezond Gewicht.

Een aantal sporten in Sittard-Geleen doet mee op het hoogste competitieniveau in Nederland: handbal, ijshockey en voetbal. Sportzone Limburg is een aantal jaren geleden ontstaan om de krachten van sport te bundelen. Zowel het Huis voor de Sport als Topsport Limburg zijn gevestigd in Sittard-Geleen. De focus is voor Sportzone gericht op wielrennen, urban sports en running. Daarnaast moet Sportzone Limburg uitgroeien tot een (wetenschappelijk) kennis- en testcentrum voor zowel de topsporter als de breedtesporter.

Waarom een bidbook?

Nog onvoldoende bekend is dat er in Sittard-Geleen een groot aantal bedrijven is gevestigd die een directe- of indirecte relatie met de sport hebben, zowel wat betreft materialen, zorg als voeding. Een aantal van die bedrijven wordt in het bidbook gepresenteerd. Het bidbook is niet bedoeld om een uitputtende opsomming te geven, maar dient ter inspiratie zowel voor sporters als ondernemers. Inspiratie om gebruik te maken van de aangeboden producten of diensten. Om sporters te steunen in het halen van hun ambitie door bijvoorbeeld financiële ondersteuning. Om werknemers te werven met een topsportmentaliteit. Én natuurlijk om nóg meer kennisbedrijven naar Sittard-Geleen te halen die op eigen wijze een bijdrage leveren aan de kenniseconomie van Sittard-Geleen.

Het bidbook kwam tot stand in samenwerking met OCI Nitrogen; Daily Fresh Food; BORN Superior Sportscare; Heunen Opticiens; IORIDOmedia; Zuyderland; Smeets Loopcomfort en Advance Communications.

Cookieinstellingen