Broekman Logistics in Born haalt Amerikaanse klant binnen

Foto: Broekman Born

Wereldwijd leverancier en Amerikaans marktleider van onder meer hoogwerkers JLG EMEA heeft Broekman Logistics verkozen tot strategische locatie voor hun spare parts logistiek.

Begin 2017 wordt de distributie uitgevoerd door Broekman Logistics Born (Limburg), in Nederland. De samenwerking zorgt voor een verhuizing van de gehele spare parts operatie van Maasmechelen naar Born. Het in Maasmechelen gevestigde JLG Parts Distribution Center zal worden gesloten per 31 december 2016.

Door de keuze van het in 1969 in Pennsylvania (VS) door John L. Grove opgerichte JLG heeft Broekmans op korte termijn ongeveer 40 nieuwe werknemers nodig, zo meldt 11Limburg.nl.

CEO Raymond Rienen van Broekman Logisitics: “Wij zijn enorm trots dat wij een samenwerking hebben kunnen opzetten met een Amerikaanse wereldspeler zoals JLG. Born heeft de perfecte ligging, multimodaal, niet te ver van de belangrijkste havens en midden in een druk bevolkt afzetgebied. Wij gaan uit van een langdurige en succesvolle relatie die voor beide bedrijven meer groei in de komende jaren zal garanderen”.

Broekman Logistics in Born (Limburg) is al jaren specialist op het gebied van spare parts logistiek. Met het in mei 2016 geopende warehouse is de oppervlakte van deze locatie gegroeid naar 55.000 m2. Hiervan wordt nu een groot gedeelte gebruikt voor de opslag van de spare parts van JLG.

Cookieinstellingen