PVV doet in 2018 mee aan raadsverkiezingen in Sittard-Geleen

Robert Housmans
Robert Housmans
Foto: CC0

In 2018 moet de PVV in zoveel mogelijk gemeenten in Nederland meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook in Sittard-Geleen komt er een kieslijst.

In 2010 en 2014 was dat nog niet het geval. De PVV is tot nu toe alleen vertegenwoordigd in Den Haag en Almere. Geert Wilders gaf zaterdag te kennen dat de PVV ditmaal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen wél in zoveel mogelijk gemeenten in Nederland naar raadszetels moet streven.

Volgens Robert Housmans, fractieleider van de PVV in Provinciale Staten van Limburg, komt er zeker een kieslijst in Sittard-Geleen. Housmans zat zelf ooit in de gemeenteraad van Sittard-Geleen namens Trots op Nederland en later namens de Stadspartij. Samen met Daryl Pfoster stapte hij uit die partij nadat zij zich kandidaat hadden gesteld voor de PVV tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten van 2015. Mogelijk gaan hijzelf, Daryl Pfoster en Willem Dierks – alle drie Statenleden – in 2018 in Sittard-Geleen op de kieslijst staan.

De PVV is, zo meldt 1Limburg.nl, in vijf tot acht Limburgse gemeenten al bezig met het samenstellen van een kandidatenlijst. Volgens Housmans hebben al diverse lokale partijen aangegeven onder PVV-vlag verder te willen. Housmans wilde geen antwoord geven op de vraag of dat ook in Sittard-Geleen het geval is en zo ja, om welke partij(en) en personen het daarbij gaat. Dat zal pas het geval zijn wanneer de kieslijst definitief is.

Cookieinstellingen