Politie basisteam WM geeft politecursus aan inwoners

Foto: HH

Op dinsdag 14 maart 2017 start het politie Basisteam Westelijke Mijnstreek met het geven van een politiecursus voor inwoners van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek en Schinnen.

Inwoners hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een politiecursus en krijgen de mogelijkheid een exclusief kijkje te nemen in de keuken van de politie. Het doel is om cursisten te leren om zelf iets te doen aan veiligheid en leefbaarheid in de wijk.

De cursus wordt wekelijks op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur gegeven op het politiebureau in Sittard en wordt op 8 tot 10 avonden gegeven. Deelnemers ontvangen op de slotdag een certificaat van deelname.

Aan de orde komen onder andere basispolitiezorg, jeugd, drugs, het openbaar ministerie, de bereikbaarheid van de politie, (burger)bevoegdheden, samenwerking met newerkpartners, etcetera. Ook wordt een bezoek gebracht aan de meldkamer van de politie en het IBT trainingscentrum.

De cursus biedt slechts ruimte aan 16 cursisten. Opgeven vóór 31 januari via een e-mail aan wijkagent Luc van Hoof ([email protected]). Hij stuurt u dan een aanmeldingsformulier toe. Een klein antecedentenonderzoek maakt deel uit van de toelating. Wie wordt geselecteerd ontvangt in februari 2017 een officiële uitnodiging.

Cookieinstellingen