Anticimex gaat ratten bestrijden in gemeente Sittard-Geleen

Rattenbestrijding met gif niet meer toegestaan
Rattenbestrijding met gif niet meer toegestaan
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sittard-Geleen gaat vanaf donderdag 23 februari gebruik maken van een gifvrije en innovatieve bestrijding van ratten. Het betreft een oplossing die door het bedrijf Anticimex wordt toegepast.

Anticimex, specialist in ongediertepreventie- en beheersing, heeft met die oplossing in de gemeente Renkum in twee maanden tijd ruim 160 ratten gevangen.

Anticimex zegt te merken dat het rattenprobleem de laatste tijd toeneemt. Dat zou komen door de gewijzigde wetgeving in Nederland omtrent het buitengebruik van gif. Het gevolg van het rattenprobleem is dat ze ernstige schade toebrengen aan het rioleringsstelsel en ook een gevaar kunnen zijn voor de menselijke gezondheid. De ondergrondse activiteiten van ratten lijken op het eerste oog onschuldig, maar via deze ‘snelweg’ verspreiden ze zich gemakkelijk naar de oppervlakte, waardoor ziektes zoals Salmonella, Hepatitis en de ziekte van Weil snel op de mens overgebracht worden, met alle nare gevolgen van dien.

Anticimex is wereldwijd actief in 17 landen. Het bedrijf heeft samen met haar partner WiseCon een effectieve en milieuvriendelijke rioleringsval ontwikkeld die problemen met ratten aanpakt bij de bron.

Innovatieve gifvrije oplossing

De gemeente Sittard-Geleen heeft, na Renkum, de hulp van Anticimex ingeroepen om het rattenprobleem aan te pakken. Donderdag 23 februari a.s. plaatsen medewerkers van Anticimex vier SMART Rioleringsvallen in de Eloystraat in Geleen, waarmee ratten snel en efficiënt worden gedood. “De val werkt met behulp van sensortechnologie en geeft feedback vanuit het riool wanneer een vangst heeft plaatsgevonden. Bovendien is het een duurzame manier van bestrijding waarbij geen gif wordt gebruikt. Onze lokale bestrijdingstechnici worden continu voorzien van informatie over de status, vangst en de werking van de val. Er vindt hierdoor 24/7 monitoring plaats die voor zowel Anticimex als de klant registreert hoeveel vangsten er zijn”, aldus Technisch Manager van Anticimex, André Prins.

ratten
SMART Rioleringsval
Cookieinstellingen