Veiligheidswaarschuwing betreffende Bosch en Siemens

Foto: CC0 via Pixabay

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit maakt melding van een vrijwillige veiligheidsactie van BSH Huishoudapparaten B.V. betreffende vrijstaande gasfornuizen en tafelmodelgaskookplaten van Bosch en Siemens.

Bij de vrijstaande gasfornuizen, 60 cm breed, van Bosch en Siemens, met en zonder lade en bij de vrijstaande tafelmodelgaskookplaten van Bosch en Siemens die zijn geproduceerd in de periode van 2006 tot en met 2011 kan een defect bestaan aan de geïnstalleerde gaskoppelingen.

Onder bepaalde omstandigheden kan hierdoor gas ontsnappen en in zeer zeldzame gevallen kan dit explosiegevaar veroorzaken.

Heeft u een soortgelijk apparaat thuis staan? Controleer dan of uw apparaat in aanmerking komt voor de veiligheidsactie.

Heeft u uw apparaat eerder gecontroleerd en is dat toen veilig bevonden? Controleer dan opnieuw, want er zijn typenummers toegevoegd aan de veiligheidsactie.

Indien uw apparaat een mogelijk defecte gaskoppeling heeft, dan wordt deze gratis vervangen door een erkende technicus bij u thuis.

LET OP: vermijd elk risico en draai de gaskraan dicht als u een betrokken apparaat heeft.

Zodra de gaskoppeling is vervangen, kunt u uw kookplaat weer gebruiken.

» www.gascookingsafety.com
» t. 0800 1908 (gratis)

Cookieinstellingen