Taxibedrijf waarschuwt carnavalisten voor taxi’s uit Amsterdam

Foto: © GörlitzPhotography [CC BY-SA 2.0]

Volgens Taxiservice Sittard-Geleen moeten carnavalisten die tijdens carnaval met de taxi huiswaarts willen keren oppassen dat ze niet ten prooi vallen aan oplichters.

Afgelopen jaar zakte een aantal Amsterdamse taxichauffeurs af naar het zuiden om te profiteren van de carnavalsdrukte. Taxiservice Sittard-Geleen schat dat zeker een tiental Amsterdamse taxichauffeurs hun diensten aanboden tijdens ’t Kanon van ’t Balkon en op carnavalszondag.

Op zich mag dat, mits de chauffeur beschikt over een geldige taxivergunning en er met de meter aan wordt gereden. Dat laatste deden de Amsterdamse taxirijders volgens Taxiservice Sittard-Geleen juist niet, waardoor naar huis gebrachte carnavalisten vaak het dubbele bedrag of meer betaalden van wat een rit volgens de meter – en dus volgens het wettelijk toegestane maximum – had mogen kosten.

Normaliter kost een kort stadsritje iets van 10 euro, de snorders vroegen er 15 tot 20 euro voor. Een ritje naar Geleen kostte geen 18 euro, maar 40 euro, en een rit naar Grevenbicht was met 60 euro 33 euro duurder dan de normale prijs van 27 euro.

Tip van Taxiservice Sittard-Geleen: vraag vooraf wat een ritje ongeveer gaat kosten en let erop dat de taximeter aan staat en werkt!

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen