Belparkeren: veilig, snel en makkelijk

Met belparkeren hoeft u niet meer naar de automaat...
Met belparkeren hoeft u niet meer naar de automaat...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wist u dat u ook met uw mobiele telefoon parkeergeld kunt betalen? U hoeft dan geen parkeerkaartje meer te kopen en u betaalt alleen nog de werkelijke parkeertijd.

Belparkeren kan op bijna alle plaatsen in de gemeente waar betaald parkeren is, met uitzondering van de parkeergarages. U meldt zich eenmalig aan bij een van de providers van belparkeren.

Voordelen van belparkeren

  • U hoeft geen geld of pinpas te gebruiken om te kunnen parkeren.
  • U hoeft niet meer op tijd terug te zijn bij de auto om langer te kunnen parkeren dan waarvoor men betaalde (minder kans op boetes).
  • U betaalt alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd, gebaseerd op het vastgestelde parkeertarief. Afhankelijk van welke provider u kiest moet u wel transactiekosten betalen.
  • Eenmaal aangemeld bij een provider kan u ook in andere steden waar belparkeren is ingevoerd via de mobiele telefoon betalen.

Belparkeren in vijf stappen

  1. U meldt zich eenmalig aan bij één van de providers (via internet), doe dit thuis aangezien u vragen krijgt over hoe u wilt betalen;
  2. Parkeer uw auto;
  3. Start de parkeeractie door te bellen, SMS, mobiel internet of de smartphone-App;
  4. Geef het zonenummer door wat op de stickers van de parkeerautomaten staat. Overigens geeft de smartphone-app meestal automatisch het zonenummer aan waar u op dat moment parkeert. Dat is afhankelijk van de provider.
  5. Als u weer vertrekt, stopt u de parkeertijd door af te melden bij uw provider (bellen, SMS, mobiel internet of smartphone-app). U betaalt dus alleen de werkelijke parkeertijd. De provider rekent op het afgesproken moment en op de afgesproken wijze met u af.

» meer informatie

Cookieinstellingen