Tot tweede helft mei werkzaamheden Leyenbroekerweg

Foto: beeldcitaat Google

Vanaf 21 maart tot de tweede helft van mei worden op de Leyenbroekerweg tussen Putstraat/Kollenberg en de Engelenkampstraat veilige vrijliggende fietspaden aangelegd.

De werkzaamheden worden in twee helften uitgevoerd, doorgaand verkeer blijft dus mogelijk vanaf de Engelenkampstraat richting President Kennedysingel. Verkeer in tegenovergestelde richting wordt omgeleid via President Kennedysingel, Odasingel, Rijksweg-Noord, Wilhelminastraat en Engelenkampstraat. De omleidingen zijn weergegeven op deze kaart.

Fietsers

Fietsers kunnen lopend gebruik maken van het trottoir en hoeven geen omleiding te volgen.

Rosmolenstraat, Plakstraat en Putstraat

Om de bereikbaarheid voor aanwonenden te garanderen wordt het éénrichtingsverkeer in de Rosmolenstraat, Plakstraat en Putstraat tijdelijk omgedraaid. Voor auto’s en fietsers zijn deze straten bereikbaar via het parkeerterrein tegenover de Lahrstraat. Als gevolg van deze maatregel is het tijdelijk niet mogelijk de Rosmolenstraat in te rijden vanuit de Engelenkampstraat. De omleiding dient dus gevolgd te worden via Engelenkampstraat, Leyenbroekerweg, parkeerterrein tegenover Lahrstraat.

Tempelplein

Het Tempelplein blijft bereikbaar via de Rosmolenstraat. De Rosmolenstraat blijft in twee richtingen open vanaf de Engelenkampstraat tot aan de Paradijsstraat. Gedurende de werkzaamheden in fase 1 zal de ontsluiting van de Kollenberg uitsluitend mogelijk zijn via de Kapellerweg (rechtsaf bij de Rosakapel). In fase 2 is ontsluiting vanuit Kollenberg rechtsaf naar Leyenbroekerweg wel mogelijk.
Bovengenoemde maatregelen worden met gele bebording aangegeven.

Weekmarkt

Op donderdag, tijdens de weekmarkt, zijn verkeersregelaars aanwezig in de Plakstraat en Putstraat die bewoners de mogelijkheid bieden om tegen het verkeer in de wijk uit te laten rijden.

Contact / meer info / info en vragen

Planning

De werkzaamheden worden uitgevoerd in 3 fasen. De wegreconstructie vindt plaats in “twee helften”. Fase 1 is de noordzijde, fase 2 de zuidzijde van de Leyenbroekerweg. In fase 3 wordt over de complete wegbreedte in één nacht de nieuwe asfaltdeklaag en markeringen aangebracht:

  • Fase 1: van 21 maart tot en met 14 april
  • Fase 2: van 18 april tot en met 12 mei
  • Fase 3: 13 mei (nachtwerk, datum onder voorbehoud)

Bovengenoemde data zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en gebaseerd op gunstige weersomstandigheden.

Cookieinstellingen