Wie wordt de nieuwe Koning van St. Joep?

Marc Demeyer koning van St. Joep 2016
Marc Demeyer koning van St. Joep 2016
Foto: HH

Op maandag 20 maart staat de Sittardse binnenstad weer in het teken van de grootste jaarmarkt van Nederland: St. Joep. Bezoekers kunnen tussen 08:00 en 17:00 uur slenteren langs bijna 5 kilometer aan kramen.

Singer-songwriters van poppodium Volt zorgen ook dit jaar weer voor een akoestische noot langs de route.

De Schootsvelden worden gedeeltelijk omgetoverd in een speelparadijs, met een draaimolen, mini-disco en verschillende spellen zoals blikgooien en sjoelen. Op een deel van de Schootsvelden staan verschillende foodtrucks, waardoor een heus openluchtrestaurant ontstaat. Het Tempelplein verandert in een waar Brocanteplein, waar bezoekers kunnen snuffelen door het bijzondere aanbod aan brocante producten.

Koning van St. Joep

De bijna 75 standwerkers brengen hun waar al pratend aan de man. Zij strijden om de felbegeerde titel ‘Koning van St.Joep’. Aan het einde van de dag maakt een 9-koppige jury onder leiding van wethouder Leon Geilen (markten) bekend wie de opvolger wordt van Marc Demeyer die vorig jaar unaniem werd aangewezen als beste standwerker. De standwerkers staan tussen ruim 350 ‘stille kramers’. Zij stallen hun producten uit en wachten vervolgens op kopers. Ook dit jaar wordt weer een toestroom van tienduizenden mensen verwacht. De gemeente vraagt bezoekers dan ook extra alert te zijn op zakkenrollers.

Parkeren

Door de grote toestroom aan bezoekers kan het vinden van een parkeerplaats op 20 maart moeilijk zijn. De gemeente Sittard-Geleen raadt bezoekers aan om, indien mogelijk, te reizen met de trein of bus. Vanaf het (bus)station in Sittard is het enkele minuten lopen tot op de St. Joepmarkt. Ga naar www.ns.nl  of www.9292ov.nl voor de actuele reistijden. Voor mensen die in de buurt wonen, is de fiets een goede optie. In Sittard zijn genoeg fietsenstallingen waar u uw fiets bewaakt én gratis kunt stallen.

Bekijk de plattegrond voor meer informatie over route, parkeren en fietsenstallingen.

Cookieinstellingen