Verlies Zuyderland ziekenhuis dubbel zo hoog als begroot

Foto: HH

Het Zuyderland ziekenhuis gaat fors bezuinigen om eind van dit jaar quitte te kunnen draaien.

Afgelopen jaar kwam het verlies uit op 12 miljoen euro, twee keer het bedrag dat in het tweede fusiejaar was begroot. Ook de eerste twee maanden van dit jaar maakt het ziekenhuis meer kosten dan omzet. Om aan die ontwikkeling een halt toe te roepen gaat de directie stevig bijsturen, zo valt op te maken uit een videobericht van David Jongen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

Vanaf nu zet het ziekenhuis een ‘freeze’-periode in. Er worden voorlopig geen vacatures meer ingevuld en externe en tijdelijke contracten worden niet meer verlengd. Tijdens deze ‘freeze’ bereidt het ziekenhuis maatregelen voor die ertoe moeten leiden dat er in 2018 aan het eind van het jaar een winst van 6 miljoen euro wordt gemaakt.

De maatregelen betreffen alleen het ziekenhuis, want de verpleeghuizen, thuiszorg en huishoudelijke hulp draaien met een positief resultaat.

Volgens Jongen zullen de patiënten er geen last van hebben: “patiëntenzorg is de ruggengraat van onze organisatie, dat is onze religie, de kwaliteit van de zorg is niet in het geding”.

Cookieinstellingen