Politie pakt twee autodieven dankzij alerte buurtbewoners

Foto: HH

Basisteam Politie Westelijke Mijnstreek scoorde dinsdag een mooi succesje met de aanhouding van twee autodieven.

Aan die aanhouding gingen een aantal gebeurtenissen vooraf, die aantonen dat melden van verdachte situaties aan de politie zinvol is.

Allereerst werd de politie gebeld door een alerte buurtbewoner die zag dat enkele personen in een auto zich verdacht ophielden in de straat. De politie kwam poolshoogte nemen, maar trof de auto niet meer aan. Men belde de bewoner van de woning waarvoor de auto was gezien uit zijn slaap, om te kunnen controleren of zich wellicht iemand in zijn tuin bevond die daar niet hoorde te zijn. Dat bleek niet het geval.

Korte tijd later meldde de wakker gebelde bewoner via de meldkamer dat vanaf de oprit tegenover zijn woning zojuist een auto was gestolen. De politie ging daarop met meerdere eenheden ter plaatse, zette een gebied af maar trof het gestolen voertuig niet meer aan.

Omdat er een vermoeden bestond in welke hoek de dader gezocht moest worden seinde men de collega’s van het bureau van Heerlen in. Die konden niet veel later het eerder als verdacht gemelde voertuig aanhouden. De inzittende werd opgepakt op verdenking van medeplichtigheid bij autodiefstal.

Even daarna werd ook de gestolen auto gesignaleerd en tot stoppen gedwongen. De bestuurder probeerde nog te voet te ontkomen, maar werd al snel ingerekend.

In honkbaltermen heet zoiets dubbelspel.

Cookieinstellingen