Geheime Tuinenwandeling door Geleenbeekdal

Stadbroekermolen
Stadbroekermolen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Elke eerste zaterdag van de maand zijn er twee gratis rondleidingen door de Geheime Tuinen van Sittard.

Ze vertrekken steevast om 11:30 uur vanuit de Jardin d’Isabelle (via steegje naast de Michielskerk aan de Markt bereikbaar). Eén wandeling is altijd een themawandeling, de andere – reguliere wandeling – gaat door een aantal tuinen in de binnenstad. De wandelingen gaan altijd door, ongeacht de weersomstandigheden.

Themawandeling 6 mei: Geleenbeekdal

Deel I van die drie themawandelingen was een bezoek aan de Geheime Tuinen, wandelend vanuit het stadscentrum naar het zuiden. Deel II zal een wandeling zijn naar het noorden.

Wandelend langs de oevers van de Geleenbeek wordt stilgestaan bij de resten van de Broekpoort, de watermolen Wetzels, de Oude Weg, Molenpark, de molen Roufs, de tuin bij de Stadbroekermolen, de Hateboer en Schwienswei, de samenvloeiing van Geleenbeek en Kötelbeek. Via de Clootsweg en langs de oevers van de Kötelbeek wordt daarna terug gewandeld naar de stad om uiteindelijk via de Ligne en een deel van de noordelijke stadsgracht weer bij het beginpunt te geraken.

Zorg voor goed schoeisel (geschikt voor modderige paden) en eventueel regenkleding; duur van deze themawandeling bedraagt ruim twee uur, de reguliere wandeling duurt tot 13:15 à 13:30 uur.

Cookieinstellingen