Fortuna Sittard op bezoek bij Glasgow Rangers

Fortuna Sittard wil een afscheidswedstrijd voor Fernando Ricksen in Glasgow en zoekt samenwerking met de Glasgow Rangers. Dat meldt de club op haar website.

In het kader van het afscheid van Fernando Ricksen zijn algemeen directeur Martin Masset met Charly Chudik, manager voetbalzaken, en Ricksen zelf afgereisd naar Glasgow, waar een bezoek werd gebracht aan Glasgow Rangers. “Dit heeft heel veel indruk gemaakt, Fernando Ricksen is een held bij de fans van Glasgow Rangers.” Aldus algemeen directeur Martin Masset.
Het drietal is naar Glasgow afgereisd om een aantal zaken te bespreken. “Allereerst om te bekijken of we Fernando samen met The Rangers een waardig afscheid kunnen geven. Waarbij wij als club zijnde Fernando willen bedanken voor zijn fantastische carriere”, aldus Masset. 
Verder wilde de club bekijken of er een strategische samenwerking tussen Fortuna Sittard en Glasgow Rangers mogelijk is. “We hebben veel gelijkenissen.” 
“Tevens hebben we een rondleiding gehad op de trainingsaccommodatie. Hier hebben we onze ogen uitgekeken. Qua professionaliteit hebben we hier veel van opgestoken.”
Martin Masset is heel positief over het verloop van de gesprekken. “Glasgow Rangers staat heel positief tegenover onze ideeën. Het is dan ook waarschijnlijk dat we onze plannen gaan concretiseren. We hebben Glasgow Rangers ook uitgenodigd om naar ons Gala (Back to the Future) te komen.” 
Vooral de populariteit van Fernando Ricksen was erg indrukwekkend. “Fernando heeft een enorm grote status in Glasgow, zijn prijzen daar spreken voor zich. Het personeel van “The Rangers” werd emotioneel toen ze Fernando zagen. Fernando kan ik Glasgow niet fatsoenlijk over straat. Hij heeft de status van een pop-idool. Om de 5 minuten wordt hij staande gehouden door enthousiaste fans. Dat is erg leuk om te zien.”
Bron: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen