Chris Burhenne hoofd opleidingen bij Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft afgelopen week overeenstemming bereikt met Chris Burhenne als nieuw Hoofd-Opleidingen binnen de Jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Burhenne is geen onbekende binnen Fortuna Sittard, zo werd hij afgelopen seizoen kampioen met de C1-jeugd. Naast trainer is hij ook werkzaam zowel als scout als analist bij het 1e elftal.

Burhenne kwam zelf als profvoetballer in actie in de jaren 1984 tot en met 1990 voor VVV-Venlo en Jong Oranje. Bij VVV-Venlo werd hij later trainer van de diversen teams binnen de jeugdopleiding. Ook was Burhenne werkzaam binnen de jeugdopleidingen van FC Eindhoven, Helmond Sport en NAC Breda. Bij topamateurs Kozakken Boys, De Valk, Volharding, Dijkse Boys en Wilhelmina’26 was Burhenne trainer/coach. Als KNVB-docent heeft Burhenne al heel wat trainers opgeleid en bijgeschoold.
Burhenne zelf geeft in een reactie aan trots  te zijn met zijn aanstelling bij een mooie club als  Fortuna Sittard. Burhenne geeft aan: “Ik heb een prettig gevoel bij mijn aanstelling. Het vertrouwen in mij vanuit de directie en het management is groot. Ik heb de ambitie om de jeugdopleiding van Fortuna Sittard weer aanzien te gaan geven in Nederland. We gaan werken met een  goed ervaren kader dat intern bijgeschoold gaat worden. Structureel werken en het ontwikkelen van het team, individueel en conditioneel erop vooruitgaan staan bij mij hoog in het vaandel. Ik zie dit als een volgende stap in mijn ambitieuze trainers carrière.”
Bron: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen