Geen stunt Fortuna Sittard in Zwolle

Fortuna Sittard is er woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen eredivisieclub Pec Zwolle niet in geslaagd voor een stunt te zorgen.

De verrassende nummer 2 van de eredivisie had de wedstrijd onder controle en kwam in de 20e minuut door Rochdi Achenteh op voorsprong. Zwolle had een aantal goede mogelijkheden om de score te verhogen, maar doelman Ferhat Kaya en de paal stonden dat in de weg. Aan de andere kant kreeg ook Fortuna Sittard enkele kansen, maar de gelijkmaker kwam er niet.
Na rust waren de beste kansen opnieuw voor de thuisploeg, maar Fortuna Sittard hield lange tijd stand. Boessen wisselde Patrick N’Koyi voor Patrick Amoah en Jeffrey Vlug maakte plaats voor Lars Gulpen. Franco Zennaro kreeg geel. In de 81e minuut mocht Bob Vankan binnen de lijnen Jordie Briels vervangen.
Vier minuten later gooide Joost Boerse de wedstrijd in het slot door 2-0 te scoren. Ferhat Kaya behoedde zijn ploeg in de extra tijd voor een 3-0 verlies. Dat kon niet verhinderen dat deze avond aan de bekercompetitie van dit seizoen voor Fortuna Sittard een einde kwam.